Vinpoddar

Poddar om vin

Lyssna dig till mer kunskap

Att lyssna på poddar om vin är ett smidigt och bra sätt att hålla sig uppdaterad om vad som är aktuellt i vinvärlden och samtidigt lära sig nya intressant saker om vin.  Här nedan listar vi våra favoriter bland de svenska vinpoddar som vi regelbundet lyssnar på.  De flesta finns att lyssna på via Spotify, Acast, Apple Podcast och andra vanliga poddplattformar.

 

  1. Vin för Rookies som ges ut av vinimportören Enjoy Wine & Spirits är en podd för dig som vill lära sig mer om vin. Varje avsnitt har ett bestämt vintema och upplägget är att en av företagets experter gästas av en eller flera nybörjare vilket vi tycker är ett intressant och lärorikt upplägg.
  2. Dela en flaska med Alf & Petter är en podd om vin, musik och träning. I podden samtalar vinboksskribenten Alf Tumble och artisten Petter Alexis Askergren om högt och lågt om vin på ett underhållande och nyfiket sätt.
  3. Vin och vi är en vinpodd där två entusiaster guidar lyssnarna till bättre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet. I podden förekommer även en hel del skratt, tjafs och matupplevelser.
  4. Vinskolan är en vinpodd där far och son Mölstad går igenom vinets A till Ö. I poddserien får du följa med när son frågar far om vin. Högt och lågt – på ett givet tema. Praktiskt och pedagogiskt. Enkelt och invecklat.
  5. Vin för Rookies är en vinpodd för alla oss som gillar vin och som gärna vill lära sig mer! I varje avsnitt, som är på 10-15 minuter, bjuder experterna Thomas Holstein och Johan Eklöf in nyfikna gäster för att tillsammans lära lyssnarna mer om och djupdyka i olika teman, med den gemensamma nämnaren – vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *